Bavette met sinaasappel-pistachekorst en bloemkoolgratins
40 min bereidingstijd
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Zet de gratins op de bakplaat. Kook de bloemkoolroosjes in 6-8 minuten gaar en laat uitlekken.
- Besmeer de gratins dun met 1-2 el mosterd. Verdeel er de bloemkoolroosjes over en bestrooi met de kaas.
- Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Smelt intussen in een koekenpan de boter. Bestrooi de bavette met zout en peper. Bak het vlees in 3-4 minuten per kant bruin.
- Maal intussen het brood in de keukenmachine of hakmolen fijn. Meng het broodkruim met de gehakte pistachenoten en de sinaasappelrasp. Rasp de knoflook erboven en breng op smaak met zout.
- Leg de bavette in de braadslede. Besmeer de bovenkant met de rest van de mosterd. Verdeel het pistachemengsel erover en druk stevig aan.
- Schuijf de bavette bij de gratins in de oven en bak 8-10 minuten, tot de korst goudbruin is. Laat de bavette onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de salieblaadjes in 1-2 minuten knapperig. Leg de bavette op een schaal. Verdeel er de krokante salie over en serveer met de gratins.
Bavette is een stoer stuk mager rundvlees dat je bereidt zoals steak. Bavette is ook heerlijk op een (kerst)barbecue!
Tip: In plaats van bavette kun je ook varkenshaasjes nemen. Bak de varkenshaas in 10-12 minuten bruin en vanbinnen rosé en sappig.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 795 kcal
- 56 g vet waarvan 30 g verzadigd
- 31 g koolhydraten
- 39 g eiwit
- 5 g vezels
- 3,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen